Titlul proiectului: ”Linie pilot de 300mm pentru dispozitive Smart Power şi Power Discretes”

Acronim: R3-PowerUP

Tipul proiectului: Proiect European H2020

R3-PowerUP va promova noua generație de Linie pilot de 300mm pentru dispozitive Smart Power şi Power Discretes din Europa. Acest lucru va permite industriei europene să stabilească referința mondială a soluțiilor inovatoare și competitive pentru provocările critice ale societății, cum ar fi economisirea de energie și reducerea emisiilor de CO2 (ref. la Acordul COP21), precum și a mediului durabil prin mobilitatea electrică și eficiența energetică industrială.

● Dezvoltarea și demonstrarea unei noi instalații de producție avansată de 300 mm care se adresează unei linii-pilot multi-KET (adică electronice Nano, Nanotehnologie, Fabricare avansată);

● Îmbunătățirea productivității și competitivității soluțiilor integrate IC pentru tehnologii Smart Power si tehnologii Power Discrete.

Trebuie menționat faptul că linia pilot va permite realizarea proceselor Smart Power sub-100nm, pornind de la procesul de BCD10 90nm, beneficiând de echipamentele specifice şi avansate doar pentru waferele de 300mm disponibile. Existența unei linii de prelucrare complete de 300mm va exploata, de asemenea, portabilitatea la 300mm a celor mai critice şi costisitoare etape de proces dedicate pentru alimentarea dispozitivelor discrete (Power Discrete).