Titlul proiectului: Reliable POwerDown for Industrial Drives

Acronim: R-PODID

Tipul proiectului: Proiect European HE

Proiectul de cercetare R-PODID al UE, un proiect pionier care a început la 1 septembrie 2023, este cofinanțat de KDT JU și își propune să dezvolte o predicție automatizată, fără stocare în cloud, pentru identificarea defectelor pe termen scurt în motoarele electrice, modulele de putere și dispozitivele de alimentare, care pot fi integrate în convertoarele de putere.

OBIECTIVELE R-PODID:

  • Metodologie pentru generarea modelelor de predicție a defectelor din seturi de antrenare reduse sau din simulări ale sistemului;
  • Electronică de putere cu suport integrat pentru inteligența artificială încorporată;
  • Predicție de defecte pe o perioadă de 24 de ore pentru convertoare de putere bazate pe Nitrat de Galiu (GaN) și Carbura de Siliciu (SiC);
  • Predicție de defecte pe o perioadă de 24 de ore și remedierea defectelor pentru motoarele electrice;
  • Senzori pentru predicția fiabilității în modulele de putere.

Cu sprijinul a 33 de parteneri, inovațiile R-PODID sunt implementate în modulele de putere și sunt aplicate în cele patru cazuri de utilizare pentru transportoare, iluminat industrial, invertoare pentru tracțiune auto și un banc de testare pentru utilizări intensive.

INFORMAȚII GENERALE

Durată: 36 luni

Data de începere și încheiere: 2023 09 01 – 2026 08 31

Coordonator: Universitatea din Bolonia

Număr de parteneri: 33

Buget Total: € 23.7M

Contribuție buget EU: € 7.2M

Mai multe informații pot fi găsite aici: https://www.linkedin.com/company/r-podid/

Mulţumiri: R-PODID primește finanțare în cadrul Parteneriatului Public-Privat pentru cercetare, dezvoltare și inovare în domeniul Tehnologiilor Cheie Digitale (KDT JU) – sub programul Horizon Europe, și de la Autoritățile Naționale din Italia, Turcia, Portugalia, Țările de Jos, Republica Cehă, Letonia, Grecia, Germania, Austria și România în baza acordului de finanțare nr. 101112338.

Declinare de responsabilitate: Finanțat de Uniunea Europeană. Opiniile și punctele de vedere exprimate aparțin însă doar autorului/autorilor și nu reflectă neapărat opiniile Uniunii Europene sau ale autorității care a acordat finanțarea. Nici Uniunea Europeană, nici autoritatea acordatoare nu pot fi făcute responsabile pentru acestea.